La millor generació del voleibol masculí de Lleida compleix 20 anys

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

“Els nois d’or” del CE Episcopal aconseguien una fita història en el voleibol lleidatà, català i espanyol guanyant dos Campionats d’Espanya consecutius: al 1999 al pavelló del col·legi Episcopal i al 2000 a Huelva

La millor generació del voleibol masculí de Lleida compleix 20 anys. Aquest mes de maig, “els nois d’or” del CE Episcopal aconseguien una fita històrica en el voleibol lleidatà, català i espanyol guanyant el Campionat d’Espanya juvenil masculí a Huelva, després d’haver-lo guanyat també l’any anterior, el 1999, a Lleida, amb un pavelló del col·legi Episcopal ple de gom a gom, com mai s’havia vist abans. 
Part d’aquella generació va acabar jugant al màxim nivell esportiu, a la Divisió d’Honor del voleibol estatal, primer amb el Pamodin Episcopal i després amb el Volley Lleida. Altres, van aconseguir jugar als millors equips espanyols, com Rubén Antequera o Jordi Martínez, que el va fitxar l’Unicaja Almería l’any 2000 i amb el qual va ser diverses vegades campió de la Lliga regular i de la Copa del Rei, així com disputar la Champions League.
“Els nois d’or” van ser aquells mateixos anys (98-99, 99-00, 00-01) campions d’Espanya amb la Selecció Catalana, tres anys consecutius.
Cal destacar, a més, que molts d’aquells jugadors són els que van posar les bases per al projecte que es gestava l’any 2011, la creació del Balàfia Vòlei Lleida, amb el qual es pretenia recuperar el voleibol masculí que s’havia deixat perdre amb la desaparició del CE Episcopal i el Volley Lleida. Carlos Oca, que va ser l’entrenador d’aquesta generació d’or, es va involucrar en el projecte del Balàfia Vòlei; Juan Campillos es va posar al capdavant com a president i jugadors com Jordi Martínez, Pepe Baró, Jordi Garcia, Ángel Martín o David Soliva també s’hi van sumar. Després d’un parell de temporades a Torrefarrera, la temporada 2011-2012 començava a caminar el Balàfia Vòlei Lleida a la 1a Catalana. La temporada següent, 2012-2013 ja es proclamava campió de Catalunya de la 1a divisió i el 2015-2016 va començar a competir a la 1a Nacional, on hi és actualment. A més, l’objectiu es compleix amb escreix, després de crear equips masculins en totes les categories: escola de vòlei, infantil, cadet i juvenil, a més d’un segon equip sènior.