Formalitza l’inscripcion a 1era Nacional

El Balàfia Vòlei Lleida jugarà definitivament la pròxima temporada a Primera divisió Nacional. El club lleidatà va formalitzar ahir la inscripció davant de la Federació Espanyola de Voleibol, una vegada rebuda la conformitat per part de la Federació Catalana de pagar l’aval de 2.100 euros per poder jugar. El Balàfia ha decidit inscriure’s, malgrat que encara li falten 10.000 euros per cobrir el pressupost i que no hi haurà grup català, com volien els lleidatans. La Federació Catalana els ha comunicat que treballen perquè això sigui possible en la temporada 2016-17.

Mario Martínez, que una temporada estarà al capdavant de l’equip, va explicar que “hem decidit afrontar aquesta temporada a Primera Nacional perquè els jugadors s’ho mereixen després d’haver guanyat la fase d’ascens i també perquè és bo per acabar de consolidar el club com un referent, tant en el voleibol masculí lleidatà com en el català”.

Martínez també va destacar “la contribució que faran els jugadors que provenen de l’Alpicat, alguns dels quals formaran part del primer equip i altres, juntament amb els del Balàfia, un segon equip a Primera Catalana, amb el qual aconseguirem que tots els jugadors tinguin continuïtat”.

El pressupost del club per a aquesta pròxima temporada serà de 60.000 euros, dels quals 30.000 es destinaran a l’equip de Primera Nacional. “Necessitem 10.000 euros d’aportació externa perquè el projecte sigui viable”, explica Martínez. “També ens farà falta l’ajuda de les institucions. La Paeria es va comprometre a ajudar-nos econòmicament”, va recordar el tècnic del club. Quant als patrocinadors de la base, tots han expressat la seua voluntat de continuar recolzant, amb la qual cosa està garantida la viabilitat dels equips del planter.