El Miró Kids Balàfia Vòlei participarà en la Copa Valors en categoria aleví

Aquest dissabte 19 de març al pavelló del col·legi Episcopal

 

El Miró Kids Balàfia Vòlei participarà aquest dissabte en la Copa Valors en categoria aleví. Aquesta trobada, que se celebrarà al pavelló del col·legi Episcopal, està organitzada per Progesport (empresa col·laboradora del club) i el Consell Esportiu del Segrià, entre altres.

 

La competició està organitzada de tal que participin 4 equips per categoria ( PRE-BNJ i BNJ a FUTBOL SALA i ALEVI i CADET a VOLEIBOL ) i la temporada vinent s’espera poder augmentar el nombre d’equips i modalitats esportives.

Aquesta proposta té una doble vessant: la pròpiament esportiva i educativa però, alhora, la solidària. I és que la inscripció a la Copa Valors és de 3€ per jugador/a, dels quals 1€ anirà destinat a AFANOC LLEIDA – Ass. de nens contra el càncer.

 

Els valors marquen gols

 

La Copa Valors incorpora, a més, novetats dinamitzadores i educadores en l’esport:

 

–      –  La Targeta Verda: El principi bàsic d’aprenentatge es basa en la conseqüència que té una conducta. El model que seguim en la utilització de la targeta verda consisteix amb el reforç positiu, el qual considera que si es dóna contínuament a una conducta, aquesta augmenta la seva probabilitat d’aparició. Seguint aquest principi, hem trobat primordial la utilització de la targeta verda. Aquesta s’ensenya després de que jugadors i jugadors mostrin alguna actitud relacionada amb valors educatius i esportius. D’aquesta manera es potencien les actituds que acompanyen a l’aparició de valors, com ara, la cohesió, la responsabilitat, el respecte i l’alegria.

–       – El 3r Temps: L’aventura no acaba amb el final del partit, sinó amb el tercer temps, organitzat per després del partit jugat. Aquest consisteix amb un àpat compartit entre els companys d’equip i els contrincants, amb la finalitat de crear un ambient de germanor entre els nens i nenes. La finalitat es reunir-se per conversar sobre les diverses situacions del partit. La persona mediadora s’encarrega de facilitar el diàleg, però les intervencions més importants són les reflexions dels jugadors i les jugadores. Allà ells i elles han de reflexionar sobre la seva participació i la dels seus companys d’equip, sigui en aspectes positius i negatius, i fer una construcció col·lectiva. Així, doncs, el que pretenem es crear un moment per afavorir els valors d’amistat, respecte i diversió i deixar de banda les situacions tenses que poden aparèixer durant el partit. L’objectiu és que jugadors, cossos tècnics i àrbitres comparteixin un espai de diàleg.

–       – Millor Afició: Mitjançant el sistema aportat per l’organització els acompanyants i aficionats podran puntuar-se mútuament per tal de poder determinar quina és la Millor afició. La votació es realitzarà en base a diferents paràmetres establerts que referència al comportament vers el propi equip, el rival i l’àrbitre i organització. El paper de la resta de familiars és fonamental en la socialització esportiva dels seus fills. En aquest procés de socialització esportiva es pot diferenciar la influència que té el que els pares siguin models per als seus fills , les creences i valors que transmeten, i les conductes relacionades amb l’activitat esportiva. L’objectiu de valorar la “Millor afició” consisteix en donar l’èmfasi corresponent als familiars i fer-los conscients d’aquelles comportaments que sí ajuden i col·laboren a transmetre els valors adequats als seus fills i filles.

– –     – El Mural: El mural vol ser una activitat on, conjuntament, pares, mares i fills/filles prenguin consciència de les accions que diàriament a casa realitzen per tal de fomentar valors. El que es pretén deixant-ho escrit al mural és que sigui una eina de consulta per a la resta de familiars i participants en la jornada.

 

Els valors que es desprenen de l’esport poden ser transferibles als altres àmbits de la vida personal. Creiem que l’esport pot ajudar-nos en el procés d’aprenentatge de moltes habilitats socials. L’esport és un gran estri de socialització i educació, una manera d’aprendre a col·laborar i coordinar-se amb els altres per obtenir objectius comuns. A més, a través de la pràctica esportiva, podem adquirir la tolerància a la frustració, és a dir, la capacitat per acceptar els propis límits i aprendre que el fracàs també ens pot ajudar a millorar i progressar.

 

Així, doncs, l’esport amaga un profund valor educatiu, fem esport per divertir-nos però també per ser millors i per aprendre una bona manera de relacionar-nos amb nosaltres i la resta de persones.

 

La Copa Valors és una competició esportiva de Futbol Sala i Voleibol on s’utilitzen diferents

eines per tal de fomentar l’educació amb Valors. El que es pretén amb aquest campionat és potenciar la part educativa i de transmissió de valors des de l’esport. En la naturalesa competitiva del l’esport trobem una essència profundament ètica i transmissora de valors i en aquesta jornada és el que vol aconseguir. L’objectiu principal és la diversió, acompanyada de respecte per les regles de joc i els companys, afavorir el diàleg i la comunicació, cooperació, resolució de conflictes i, sobretot, les relacions socials i amistat.